Hallo iedereen,

 

Op 9 februari 2013 waren we met een groep van 30 present aan het station van Oudenaarde voor onze langverwachte uitstap naar de lichtstad. Via Kortrijk en Rijsel spoorden we met de TGV richting Parijs.

parijs

Daar kwam zowel cultuur, historiek als het culinaire aan bod.

Een bezoekje aan Quartier de Montmartre bracht ons al onmiddellijk in de gepaste sfeer. Een ander deel van de groep bezocht het Musée du Louvre. 

 

Na ons stapje in de wereld konden de magen ook wel iets gebruiken en als beloning voor het openzetten van onze kelen in het gezellige restaurantje, kregen we voor de hele groep een digestiefke van het huis.

Op zondag trotseerden we regen, wind en kou om het hart van Parijs te verkennen (Arc de Triomphe – Champs Elysées – Place de la Concorde). 

 

De namiddag stond een bezoek aan Hôtel en Dôme des Invalides op het programma of een wandeling door het Quartier des Marais. Verkleumd door regen en sneeuw bood een klein cafeetje de nodige warmte en door onze klanken kregen we de barman aan onze zijde die zomaar Leffe van ’t vat (50cl) aanbood voor de prijs van een kleintje (25cl).

 

Na het vullen van de koffers bracht de metro ons in de voormiddag nog naar het oude stadsdeel van Ile de la cité met Pont neuf – Cathédrale Notre-Dame – centre Pompidou en als afsluiting (voor de geïnteresseerden) La tour Eiffel.

De groepsgeest binnen ons koor werd tijdens dit weekend zeker nog wat versterkt, want we wachtwachtwachtwachtwachten nu altijd op elkaar…